Politika

Čović i Izetbegović: “Izlaz je u Sporazumu kojeg smo potpisali”

U zgradi Parlamenta BiH danas je održan sastanak delegacija SDA i HDZ-a BiH, predvođenih predsjednicima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem.

SDA i HDZ BiH - Vijesti.ba

U delegaciji SDA su pored Izetbegovića bili još Halid Genjac, Denis Zvizdić i Edin Ramić, dok su u delegaciji HDZ-a osim Čovića bili Lidija Bradara, Marinko Čavara i Vjekoslav Bevanda.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je nakon sastanka da je potrebno da ekonomske teme budu u fokusu svih razgovora ljudi iz ove dvije stranke koji trenutno obavljaju funkcije na određenim nivoima.

“Sve ono što smo mi kao dvije stranke u protekle četiri godine radili, bilo je tema razgovora”, kazao je Čović.

Lider SDA Bakir Izetbegović je kazao kako je cilj sastanka bolja saradnja dvije stranke i amortizovanje odnosa.

“Izlaz je u poštovanju sporazuma koji smo potpisali 5. avgusta. Potrebno je također što prije usvojiti Budžet, te što prije odblokirati rad Parlamenta BiH i forimiranje komisija zbog čega nam stoje neiskorišteni brojni projekti”, kazao je Izetbegović.

On je kazao da će Parlament FBiH biti potpuno funkcionalan u narednom periodu, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh