Politika

Milorad Dodik: “Predlagao sam prvo Vijeće ministara, pa budžet”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je budžet institucija BiH usvojen danas na telefonskoj sjednici Predsjedništva.

Milorad Dodik - Twitter

Potvrdio je i da nije prihvaćen njegov prijedlog da se prvo formira Vijeće ministara, a da se onda ide sa budžetom.

“Ja sam predložio, moje kolege se nisu složile s tim prijedlogom”, kazao je Dodik za “Nezavisne“.

Predsjedništvo BiH je danas na telefonskoj sjednici usvojilo budžet za finansiranje institucija BiH za ovu godinu i međunarodnih obaveza BiH. Taj dokument sada će biti upućen u parlamentarnu proceduru.

Međutim, s obzirom da Parlament BiH ne funkcioniše zbog blokade Vijeća ministara BiH, vjerovatno će ovaj dokument samo stajati u Parlamentu.

Ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija BiH u 2019. godini iznose 966.000.000 KM , što je za 16.000.000 KM više nego 2018. godine, a servisiranje vanjskog duga Bosne i Hercegovine iznosi 825.760.678 KM i manje je za 178.301.651 KM u odnosu na prethodnu godinu.

Inače, Vijeće ministara u tehničkom mandatu usvojio je 23. jula odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period jul-septembar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh