Politika

SAD: Više od 15 miliona ljudi pratilo prvu debatu demokratskih kandidata

Više od devet miliona gledatelja pratilo je prijenos uživo putem interneta.

No image - Haber.ba

Blizu 15,3 miliona gledatelja pratilo je televizijsku debatu demokratskih kandidata za nominaciju za predsjedničke izbore među kojima su bili Elizabeth Warren, Beto O’Rourke i osmero drugih kandidata, pokazali su podaci agencije Nielsen, koje je objavio NBC News, prenosi AJB.

Gledanost prve televizijske debate kandidata demokrata, među kojima nisu bili favoriti Joe Biden i Bernie Sanders, veća je nego što su brojni analitičari predviđali te je na razni brojnosti gledatelja koji su pratili prvu demokratsku debatu u izbornom ciklusu 2016. godine.

Rekord iz 2016. godine
Raspravu su direktno prenosile televizije NBC, MSNBC i Telemundo, a sve mreže su u vlasništvu korporacije Comcast.

Više od devet miliona gledatelja pratilo je prijenos uživo putem interneta, prenosi Hina.

Televizijska gledanost nije premašila rekord predsjedničkih izbora 2016, kada je 24 miliona gledatelja pratilo prvi nastup Donalda Trumpa u debati republikanskih kandidata na televizijskom kanalu Fox News.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh