Politika

Tegeltija reagovao na današnji poziv poslanika

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija rekao je da se niko iz te pravosudne institucije danas neće pojaviti na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH jer niko nije dobio poziv za prisustvo te da je ad hoc pozivanje neozbiljno.

Milan Tegeltija - Nezavisne.com

Naime, predsjedavajuća Zastupničkog doma Borjana Krišto rekla je na početku sjednice da niko od predstavnika VSTS nije pozvan na današnju sjednicu državnog organa zakonodavne vlasti na kojoj se raspravlja o stanju u pravosuđu BiH. Zatim je uslijedio zahtjev Kluba SDA da se pozove neko iz VSTS zbog čega je data pauza u trajanju od 30 minuta, piše “Srpskainfo“.

Na pitanje da li će se pojaviti neko iz VSTS, prvi čovjek te institucije za je rekao da se niko od predstavnika VSTS neće odazvati na ad hoc pozive dok traje sjednica.

Da bi predstavnici VSTS došli na sjednicu Parlamenta, moraju na vrijeme dobiti poziv kako bi se za istu mogli pripremiti i uskladiti raspored svojih aktivnosti. VSTS nije tehnička služba niti servis Predstavničkog doma PSBIH da mu se pozivi za prisustvo sjednicama Parlamenta dostavljaju ad hoc u toku trajanja sjednica niti je to primjereno duhu partnerstva između zakonodavne i sudske vlasti u BIH. Ukoliko Predstavnički dom želi prisustvo predstavnika VSTS na sjednici, potrebno je na vrijeme uputiti poziv te će se u tom slučaju predstavnici VSTS svakako odazvati – rekao je Tegeltija.

SDA traži da Tegeltija, Jukić ili Misirača dođu na sjednicu Parlamenta BiH, Krišto dala pauzu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh