Politika

Političke stranke u BiH nakon izbora nisu uklonile plakate s javnih površina

Izbori u BiH završeni prije skoro osam mjeseci, političke stranke ni do danas nisu uklonile propagandne materijale, odnosno stranačke plakate s javnih površina.

izborni plakati - Facebook

Predsjednički i parlamentarni izbori u Bosni i Hercegovini održani su 7. oktobra 2018. godine, a političke stranke bile su dužne da odmah nakon završetka izbornog procesa uklone predizborne sadržaje s javnih površina.

Općina Centar je dan nakon izbora saopćila da od svih marketinških agencija i političkih subjekata traži da bespravne predizborne sadržaje uklone do 16. oktobra ili će biti pokrenut inspekcijski nadzor.

Kazne za nepropisno plakatiranje u Kantonu Sarajevu propisane su Zakonom o komunalnoj čistoći KS, a kreću se od 1.000 do 6.000 KM za pravne subjekte, odnosno od 500 do 2.000 KM za odgovornu osobu u pravnom subjektu.

Uprkos jasno definisanim kaznama stanovnici Kantona Sarajevo svjedoci su da političke stranke do kraja oktobra 2018. godine nisu uklonile propagandne materijale, a brojni stranački plakati i danas se nalaze na javnim površinama, prenosi “Klix”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh