Politika

Dženan Đonlagić: “Ono što je neophodno za BiH možemo uraditi samo kao dio vlasti”

Povodom obilježavanja šeste godišnjice postojanja danas je u Lukavcu održana svečana proširena sjednica Predsjedništva Demokratske fronte.

Šest godina postojanja DF-a - Vijesti.ba

Sedmog aprila 2013. godine u Sarajevu je održana osnivačka skupština Stranke, te je Demokratska fronta već na prvim izborima dobila podršku velikog broja građana i postala respektabilan građanski politički faktor u Bosni i Hercegovini što je ostala i do danas. Jučer su općinske, gradske, kantonalne i regionalne organizacije Demokratske fronte uz prigodno druženje sa članovima i simpatizerima također obilježili šestu godišnjicu Stranke.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili potpredsjednik Demokratske fronte, Dženan Đonlagić, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Tuzlanskog kantona, Zlatan Begić, te generalni sekretar Demokratske fronte, Zlatko Miletić.

Zlatan Begić u ime domaćina je pozdravo sve prisutne članove Predsjedništva, kao i kantonalne, regionalne i općinske predsjednike i povjerenike Demokratske fronte te im poželio dobrodošlicu u Tuzlanski kanton i Lukavac.

Dženan Đonlagić obraćajući se skupu govorio je aktuelnoj političkoj situaciji i aktivnostima Demokratske fronte u narednom periodu, te se osvrnuo na potpisan Sporazum o konstituisanju parlamentarnih većina rekavši: “Sporazum koji smo potpisali prije nekoliko dana sa Strankom demokratske akcije jesu zaključci Predsjedništva Demokratske fronte koji su preinačeni u tekst Sporazuma i to je ono za šta ćemo se zalagati u narednom periodu i što smatramo da je neophodno Bosni i Hercegovini, a to možemo implementirati samo kao dio vlasti.

Zlatko Miletić je prisutnima kao i članovima i članicama Demokratske fronte čestitao šestu godišnjicu Stranke i napomenuo: “Možemo biti ponosni na sve ono što je Demokratska fronta uradila za građane Bosne i Hercegovine i na ono što je Demokratska fronta postala tokom ovih šest godina postojanja.

Predsjedništvo je iskoristilo priliku da svim članovima i simpatizerima Demokratske fronte čestita godišnjicu Stranke i zahvali na angažmanu i vjernosti ideji građanske Bosne i Hercegovine koju zastupa Demokratska fronte, kao i svim Romima u Bosni i Hercegovini čestita Svjetski dan Roma. Umjesto održavanja proslave godišnjice, Demokratska fronta se odlučila da uplati četiri donacije u iznosu od po 500 KM u svrhu pomoći za četiri osobe kojima je ovaj novac potrebniji.

Nakon sjednice Predsjedništva održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici medijskih kuća imali priliku čuti više o dosadašnjim aktivnostima Stranke, kao i postavljati pitanja o svim aktuelnostima na političkoj sceni Bosne i Hercegovine, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh