Politika

Bratić: “PDP poslao ružnu sliku Bošnjacima u (bh. entitetu) RS”

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) iz bošnjačkog naroda Senad Bratić (SDA) izjavio je danas da je izabran na tu funkciju u skladu sa skupštinskim poslovnikom da zastupa jedan od konstitutivnih naroda.

No image - Haber.ba

Komentarišući inicijativu PDP-a za njegovu smjenu, zbog najava SDA da će podnijeti inicijativu za ukidanje imena RS-a, Bratić je rekao da je to neprimjeren prijedlog PDP-a čijim predstavnicima su, kaže, puna usta demokratije, ustava, Dejtonskog sporazuma, suživota i poštivanja zakona, a sve to dovode u pitanje ovom inicijativom.

Poslali su i jednu ružnu poruku povraticima Bošnjacima u entitetu RS da moraju da šute, da se ne mogu izjašnjavati i da trebamo biti kolateralna šteta političkih izjava u BiH – dodao je Bratić.

Poslanik PDP-a Dragan Galić je danas na početku sjednice entitetskog parlamenta zvanično podnio inicijativu za Bratićevu smjenu, zbog najava SDA da će pokrenuti inicijativu s ciljem ocjene ustavnosti naziva RS-a.

Zbog svega, smatramo da on ne treba da bude potpredsjednik Narodne skupštine RS-a, s obzirom da je izabran glasovima svim poslanika – kazao je on.

Malo je vjerovatno da će ova PDP-ova inicijativa biti uvrštena u dnevni red današnje sjednice Narodne skupštine RS-a, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh