Politika

Sejfudin Tokić: “Ozbiljno pristupiti inicijativi za ukidanje atributa srpski iz imena RS-a”

Predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić pozitivno je ocijenio najavu Stranke demokratske akcije (SDA) da će pokrenuti inicijativu preispitivanja imena bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine.

Sejfudin Tokić - Diwan-magazine.com

Kao inicijator i realizator ukidanja atributa srpski za trinaest općina i gradova izražavam punu podršku inicijativi SDA da se ukine diskriminirajući atribut srpski u pravnoj proceduri pred Ustavnim sudom BiH i ako bude bilo potrebno pred Sudom za ljudska prava u Strazburu – kazao je, prenosi “Fena”.

U saopćenju je posebno naglasio obavezu inicijatora da ozbiljno pristupi inicijativi i istraju u njenoj realizaciji jer ukidanje atributa srpski predstavlja interes svih bh. patriota, a posebno bošnjačkog naroda te ne smije biti predmet dnevno-političke trgovine.

Podsjetio je, naime, da je SDA već pokretala takvu inicijativu putem predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika SDA Sulejmana Tihića, a potom iz “dnevno-političkih interesa i stranačkih trgovanja tu inicijativu povukla iz procedure“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh