Politika

Političko Sarajevo uz pomoć advokata Ferageta i “Pravde za Davida” ruše bh. entitet Republiku Srpsku

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač izjavio je danas da sarajevski advokat Ifet Feraget svjesno laže javnost iznoseći neistine bez ikakvih dokaza da su poznate sve činjenice u vezi sa navodnim ubistvom Davida Dragičevića.

Dragan Lukač - Nezavisne.com

On je dodao da Feraget na isti način ponavlja laž koja je politički konstruisana s ciljem iskorištavanja slučaja u predizborne svrhe, a to je da je tražio od glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira da prekine dalju istragu slučaja.

“To je potpuna laž jer kao ministar unutrašnjih poslova to ne mogu uraditi na bilo koji način. Tom prilikom sam samo obavijestio Lepira da je MUP podnio izvještaj o rezultatima istrage u tom trenutku i da bi bilo dobro da se tužilaštvo obrati javnosti svojim saopštenjem o slučaju zbog pritiska javnosti na policiju i tužilaštvo u vezi sa saznanjima o toku istrage”, pojasnio je Lukač, navodi “BN TV“.

On je dodao da je Lepir odgovorio da to ne može uraditi brzo jer mora da sazove kolegijum i da odluče o daljim mjerama. Lukač je u izjavi “Srni” pozvao Lepira da se još jednom oglasi povodom toga, mada je već, kako je kazao, javno u intervjuu jednoj televiziji rekao da nije bilo nikakvih pritisaka i uticaja iz policije na istragu.

Ministar unutrašnjih poslova RS je ponovio da Feraget na slučaju “Dragičević” radi po nalogu iz Sarajeva da u svakom smislu pokuša da iskoristi taj slučaj i održava nestabilnost u RS napadajući institucije da ne funkcionišu i da ne rade u interesu građana.

“To je odavno poznata mantra koju svakodnevno slušamo iz sarajevske političke čaršije sa krajnjim ciljem urušavanja institucija Republike Srpske i preuzimanja nadležnosti sa nivoa BiH”, istakao je Lukač, prenosi “BN TV“.

Komentarišući propuste u istrazi u vezi ubistva Davida Dragičević, advokat porodice Ifet Feraget je rekao da je javnosti poznato da je Dragan Lukač od Želimira Lepira (glavni tužioc Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci) zahtjevao neprovođenje istrage u vezi tog slučaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh