Politika

“Nervozni Dodik je mislio da i na nivou BiH može uvesti diktaturu kao što je uveo u RS”

“Bosna i Hercegovina nema vremena da stoji. Ja nisam čovjek koji stoji i neću ni da to činim. Ukoliko budem vidio da nema uspjeha, ja nisam izabran u Predsjedništvo da budem slikan i da bih držao ovako neproduktivne razgovore. Ja imam daleko pametnijeg posla da radim. Ali naravno, ako do toga dođe, prvo ću obavijestiti one koji su me izabrali”.

Milorad Dodik - 6yka.com

Ova izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu uglavnom je u javnosti prošla nezapaženo, dok je u političkim krugovima različito tumače – od toga da Dodik indirektno prijeti ostavkom ako ne bude mogućnosti za dogovor o Vijeću ministara BiH, do toga da srpski član Predsjedništva “po običaju blefira”.

Šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić kaže da je istina da je Dodik prezauzet obavezama u Republici Srpskoj “u kojoj upravlja političkim i svim procesima”.

“Nije čudno što je nervozan, jer u Sarajevu ne može ništa da uradi. On kada se povuče iz Sarajeva, donji je u svim slučajevima. Dodik je mislio da i na nivou BiH može uvesti diktaturu kao što je uveo u RS, a to je nemoguće. On gore mora raditi po zakonima, a ne kako radi u RS, sve svojom voljom”, kazao je Stanić za “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh