Politika

Reakcija DF-a na izjave potrparola SNSD-a: Oni se pozivaju na volju većine, a volja većine je NATO

Generalni sekretar Demokratske fronte, Zlatko Miletić komentarisao je navode portparola SNSD-a, Radovana Kovačevića koji je kazao da je insistiranje na usvajanju Godišnjeg nacionalnog plana, rušenje ustavnog poretka BiH.

df-press-n1

“Prosto je nevjerovatno da gospodin Kovačević rušenjem ustavnog poretka naziva poštivanje zakona. Iz SNSD-a rade svjesnu zamjenu teza. Članom 84. Zakona o odbrani BiH za kojeg je glasao upravo SNSD, definirane su obaveze institucija BiH u procesu pristupanja NATO savezu”, rekao je Miletić, navodi se u saopštenju DF-a.

“Oni koji ne poštuju zakone ove države rade na rušenju ustavnog poretka, a ne oni koji insistiraju na poštivanju zakona, i tu činjenicu ne može promijeniti nikakvo spinovanje bilo kojeg funkcionera SNSD-a”, dodao je.

“Također bih napomenuo da Predsjedništvo BiH kao institucija koja po Ustavu BiH vodi vanjsku politiku ima svoj kontinuitet, i nije nastalo pojavom bilo koje osobe pojedinačno. Nebojša Radmanović je kao predstavnik Republike Srpske u Predsjedništvu, i Predsjedavajući Predsjedništva potpisao još u šestom mjesecu 2009. formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP), a strategijom vanjske politike, donesenom u Predsjedništvu BiH prošle godine jasno je iskazana opredijeljenost Bosne i Hercegovine za NATO”, pojasnio je Miletić.

Ipak, ističe Miletić, raduje što se iz SNSD-a pozivaju na demokratsku volju većine građana, kada govore o formiranju vlasti, prenosi N1.

“Dobro je što se SNSD poziva na demokratsku volju većine. Volja većine građana BiH je da BiH pristupi NATO-u. Ne može se na volju većine građana pozivati, a da se ne uvaži ta činjenica”, zaključio je Miletić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh