Kultura

Svečano otvoreno Mostarsko ljeto

Najznačajnija kulturna manifestacija u Gradu Mostaru Mostarsko ljeto otvorena je današnjim defileom plesačica Plesnog studija Mo Stars ulicama Mostara.

Mostarsko ljeto - Haber.ba

Organizatori su i ovog puta Centar za kulturu, Narodno pozorište, Pozorište lutaka, Narodna biblioteka i Muzej Hercegovine.

Organizatori su na otvaranju kazali kako im je pandemija i ovog puta predstavljala otežavajuću okolnost, ali da i ove kao i prošle godine sugrađanima uspjeli podariti niz značajnih priredbi.

-Imamo bogat program sa 31 sadržajem. Nadam se da ćemo u toplim ljetinim danima građanima Mostara i gostima našeg grada makar malo ublažiti ovu vrućinu, izjavio je direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić.

Voditeljica Plesnog studija Mo Stars Nataša Jekić pohvalila je saradnju sa Mostarskim ljetom koja traje decenijama, napominjući da plesačice svakog ljeta daju skromni doprinos ovoj značajnoj manifestaciji.

– Bili smo desetkovani jer je dosta plesačica u strahu od virusa odustajalo, ali na sreću s dolaskom ljeta značajan broj njih se vratio. Kreirali smo nešto što budi pozitivnu energiju na otvaranju Mostarskog ljeta. Početkom narednog mjeseca, također ćemo organizovati veliku plesnu reviju više plesnih klubova uz različite vrste i discipline, najaviča je Jekić.

Zatvaranje Mostarskog ljeta planirano je za 4. august.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh