Kultura

Ljepote juga Alana Hadžića pred mostarskom publikom

Prva samostalna izložba Alana Hadžića pod nazivom “Ljepote juga” predstavljena je večeras u Centru za kulturu Mostar. Izložba je donijela fotografije prelijepih hercegovačkih pejzaža, vrlo zanimljivih motiva i kompozicija zabilježenih na različitim lokalitetima od Mostara, Posušja, Blidinja, Ljubuškog, Kravica, do Hutovog blata, Neuma do Trebinja. Hadžić je dugogodišnji televizijski snimatelj, a u svijet fotografije ušao je sasvim slučajno snimajući turističke reportaže za televiziju.

Alan Hadžić / Pr-Haber.ba

Na fotografijama ovog autora mogu se vidjeti brojne prirodne i kulturne znamenitosti Bosne i Hercegovine, rijeke, jezera, vodopade, planine, te kulturna baština naše zemlje.

– Na ideju o fotografiji došao sam radeći turističke reportaže za jedan TV magazin. Tad sam obilazio cijelu Bosnu i Hercegovinu i uviđao koliko je to lijepa zemlja. Posebno me dojmio sami jug. Motivi su izvorišta rijeka i stari mostovi. Tu su naravno i druge znamenitosti. Ja bih izdvojio prelijepu rijeku Trebižat koju sam slikao od izvora do ušća. To je jedna od najljepših rijeka u našoj zemlji – rijeka sa devet imena, kaže Hadžić.

Napominje da uprkos upitima zasad nije razmišljao o prodaji fotografija.

Alan Hadžić / PR – Haber.ba

– Možda nekad u budućnosoti, ali zasad ne razmišljam u tom pravcu. Sve ovo radim samo iz ljubavi. To me istinski opušta i čini sretnim i zadovoljnim, dodao je Hadžić.

Alan Hadžić / PR – Haber.ba

Alan Hadzic / PR – Haber.ba

Alan Hadžić / PR – Haber.ba

Alan Hadžić / PR – Haber.ba

Alan Hadić / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh