Kultura

Trebinje: Osnovci “prošetali” likove iz književnih djela

Junaci iz bajki, basni, književnih dijela za djecu, popularnih crtića, a sa njima i Marko Kraljević prošetali su danas trebinjskim trgom u maskembalu koji je organizovala OŠ „Jovan Jovanović“.

Trebinje, BiH - Nap.ba

Kako prenosi “Srpska” maskembal je održan u okviru projekta „Čitalići“, koji provodi Republički pedagoški zavod, a učestvovali su osnovci od prvog do petog razreda.

U ovoj školi kažu da projekat promoviše čitanje, razumijevanje pročitanog i pisano izražavanje, a djeca su bila maštovita i predstavila širok spektar likova.
Projektom “Čitalići” ove godine bilo je obuhvaćeno 40 osnovnih škola u RS, a u Republičkom pedagoškom zavodu kažu da namjeravaju da naredne školske godine u projekat “Čitalići” uključe 80 od ukupno 180 osnovnih škola u Srpskoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh