Humanost

Veliki broj donacija građana Mostara za Tursku i Siriju

Međunarodni foruma solidarnosti Emmaus i Medžlis Islamske zajednice Mostar pokrenuli su akciju prikupljanja neophodnih potrepština za narod Turske i Sirije koji je nedavno pogodio razoran zemljotres.

Veliki broj donacija građana Mostara za Tursku i Siriju

Potrepštine koje se prikupljaju su zimska garderoba, deke, vreće za spavanje, higijenske potrepštine, pelene za djecu, kao i nekvarljivi prehrambeni artikli, poput ulja, brašna, riže i makarona.

Za područje Medžlisa Islamske zajednice Mostar mjesto prikupljanja pomoći je veliki objekat Merkura u Sutini.

Organizatori su zamolili sve zainteresovane da ono što se budu donosili bude zapakirano – odjeća u vreće, a higijenski i prehrambeni artikli u pakete. Prikupljanje je započelo danas i trajat će do 18. februara, svakog dana u razdoblju od 14 do 18 sati.

Prva tranša potrepština već u srijedu ili četvrtak će iz Doboja krenuti ka Turskoj. Emmas je dosad, također, uplatama na žiro račun i pozivima na broj 17011 prikupio značajna sredstva, te je već za Tursku i Siriju uplaćena pomoć od po deset hiljada eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh