Humanost

Franjevci organizovali humanitarni ručak za Ukrajinu

Dompes iz Mostara je organizovao humanitarni ručak za pomoć narodu Ukrajine u kuhinji u Mostaru. Svi koji su danas željeli pomoći to su mogli učiniti obrokom u koji plaćaju iznosom po izboru, a prikupljeni novac će se preko Franjevaca proslijediti žrtvama u Ukrajini.

ručak Dompes / PR -Haber.ba

– Ko je proživio rat i iskreno ušao u porodicu u kojoj je neko stradao, zna o čemu govorim. Rat nanosi zlo i bol. Franjevački red pomaže. Naša provincija je pomogla. Imamo 70 Franjevaca u Ukrajini. Cijeli red se uključio koliko može, pokazujući solidarnost i empatiju prema Ukrajini i ljudima koji su danas tamo, rekao fra Iko Skoko.

Franjevci / PR – Haber.ba

Cijena ručka prema riječima Skoke može biti i jedna marka ili čak i manje.

– Uplate se vrše na jedinstveni žiro račun Franjevaca u svijetu. Prikupljeni novac će se uplatiti na taj račun, a svako ko dođe i ruča, dat će dobrovoljni prilog ili donaciju. Novac će se potom usmjeriti Franjevcima u Ukrajini, te na kraju završiti kod onih kojim je potreban, dodao je Skoko.

ručak u Dompesu / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh