Humanost

Mali čovjek, velika humanost: Sedmogodišnjak obrijao glavu zbog druga koji ima rak

Kad je sedmogodišnji Olly Spencer primijetio da je njegov prijatelj Tommy-Lee Hetherington zbog raka ostao bez kose, nije htio da bude jedini ćelavi klinac u razredu pa je tražio mamu da i njemu obriju glavu.

olly-spencer- Facebook

Kad je Tommy-Lee ostao bez kose to me jako rastužilo i nisam htio da bude sam. Htio sam mu pomoći jer ima rak i želim da rak ode. Skupljao sam novac za organizaciju koja pomaže njemu i drugima, a glavu sam obrijao da budemo zajedno ćelavi – ispričao je dječak za Leicester Live.

Tommyju je prije godinu dana dijagnosticirana leukemija, a zbog sepse te problema s plućima i jetrom završio je na intenzivnoj njezi.

Rak mu je trenutno u remisiji, no zbog liječenja je izgubio kosu.

Olly je, uz pomoć roditelja, uspio skupiti 1200 funti (oko 2.700KM) za Macmillan Cancer Support kako bi pomogao drugoj bolesnoj djeci.

Objasnili smo mu kako se to radi i počeli promovirati skupljanje novca. Kad su ljudi čuli za Ollyja i Tommyja, prilozi su brzo počeli stizati. Oni su u međuvremenu postali jako bliski i stalno jedan drugog zovu najboljim prijateljima. Jako smo ponosni na Ollyja – ispričala je njegova mama Sally, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh