Humanost

Mjesto u BiH ponovo obradovao misteriozni donator, mnogi se pitaju: Ko je taj čovjek?

U Sanici se i dalje pitaju ko bi mogao biti velikodušni donator koji ne želi da mu se pominju ime i prezime

Sanica

Anonimni donator, putem svog posrednika, darovao je početkom ove godine novih 5.000 maraka za realizaciju nekoliko projekata od društvenog značaja na području Sanice, varošice udaljene petnaestak kilometara od Ključa.

Ovu informaciju potvrdio je sekretar ove mjesne zajednice Senad Hadžić, istakavši kako je donator i ovoga puta izričito insistirao na potpunoj anonimnosti, a donacija je realizovana preko posrednika, javljaju “Nezavisne novine“.

Hadžić ističe kako je odlučeno da se pomenuti iznos novca rasporedi i usmjeri na više strana. Tako su određena sredstva utrošena za pomoć socijalno ugroženim porodicama u Sanici, a dio za finansiranje rada lokalnih sportskih klubova.

“Također, dijelom novca finansirana je akcija ‘Novogodišnji paketić za svako dijete’, u okviru koje smo sve mališane u Sanici obradovali paketićima s igračkama i slatkišima. Sve u svemu, velika zahvalnost velikodušnom donatoru, ma ko to bio”, kazao je Hadžić.

Podsjećamo kako je anonimni donator prije nešto više od pola godine finansirao troškove putovanja na ekskurziju u Sarajevo učenika i nastavnog osoblja Osnovne škole “Sanica” .

Tada su na ekskurziju putovala 102 učenika, a novac donatora je iskorišten da se plate prevoz, ulaznice i džeparac za svu djecu. Tada su učenici i njihovi nastavnici posjetili Zemaljski muzej i zgradu državnih institucija BiH, vozili se žičarom i posjetili stari dio Sarajeva.

U Sanici se i dalje pitaju ko bi mogao biti velikodušni donator koji ne želi da mu se pominju ime i prezime i pretpostavljaju kako se iza svega krije neko uspješan i bogat porijeklom iz saničke doline.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh