Crna hronika

Epilog navijačkog divljanja u Sarajevu: Uhapšeno šest osoba zbog napada na policiju

Nakon jučerašnjih navijačkih nereda na ulicama Sarajeva uoči derbi fudbalske utakmice na stadionu Grbavica između Željezničara i Sarajeva danas su se još jednim saopštenjem oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz policije su potvrdili da su juče u popodnevnim satima, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili šest osoba zbog napada na policiju.

Uhapšeni su B.H. (23) i M.S. ( 27), obojica iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Policija je uhapsila i A.B. (33) , A.Ć. (33), N.B. (25) i Dž.Dž. (25), svi iz Sarajeva, zbog sumnje da su počinili krivično djelo saučesništvo u napad na ovlaštenu službenu osobu.

“Imenovani se sumnjiče za napad na policijske službenike u Ulici Fra Filipa Lastrića, opština Novo Sarajevo, kojom prilikom su dva policijska službenika povrijeđena. Vozilima peži i reno megan kojim su povrijeđeni policijski službenici, pronađena su u Ulici Bratunačka, opština Ilidža, te u Ulici Franca Lehara, opština Centar Sarajevo. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u prostorije za zdražavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog događaja”, saopšteno je iz MUP-a KS, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh