Crna hronika

Vozio kamion po Austriji iako mu je vozačka oduzeta u BiH

Vozaču kamiona je zabranjeno da nastavi vožnju, a na licu mjesta je platio i kaznu.

Austrijska policija - Srpskainfo.com

Tokom rutinske kontrole teretnog saobraćaja pripadnici austrijske policije u Tirolu naišli su na jedan nesvakidašnji slučaj, a čiji je glavni akter vozač kamiona iz Bosne i Hercegovine.

Naime, tokom kontrole u istočnom Tirolu policija je na kontrolnom punktu Lajzah zaustavila 36-godišnjeg vozača iz Bosne i Hercegovine tokom rutinske kontrole kamiona i tereta jer je, kako prenose austrijski mediji, prevozio teret koji spada u „opasnu kategoriju“.

Problem je nastao kada vozač iz BiH nije mogao da im predoči vozačku dozvolu, pravdajući se da mu je ostala kod kuće. Međutim, ovaj izgovor nije prošao kod austrijskih policajaca koji su detaljno provjerili vozača i tokom provjere otkrili da mu je vozačka dozvola oduzeta u Bosni i Hercegovini.

Vozaču kamiona je zabranjeno da nastavi vožnju, a na licu mjesta je platio i kaznu. Kako prenose mediji, protiv njega će biti podnesena prijava, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh