Crna hronika

Identifikovana učenica iz Cazina: Ostavila poruku da će pucati u školi

Pripadnici policije Unsko sanskog kantona identifikovali su maloljetnu žensku osobu s područja Grada Cazina koja je jučer na Instagramu ostavila poruku da će pucati po svojoj školi…

Instagram - Nezavisne.com

Pripadnici policije Unsko sanskog kantona identifikovali su maloljetnu žensku osobu s područja Grada Cazina koja je jučer na Instagramu ostavila poruku da će pucati po svojoj školi, što je unijelo veliko uznemirenje u javnosti.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, policija je uz pomoć inspektora Federalne policijske uprave i njihovog odjela za borbu protiv sajber kriminala odmah poduzela aktivnosti kako bi se otkrila pozadina i autor poruke.

“Policija ja izašla na teren i došlo se do saznanja da je objavu na društvenoj mreži Instagram postavila maloljetna ženska osoba s područja Cazina. U ovome trenutku mogu potvrditi kako se ne radi o ozbiljnim porukama, već više o nesmotrenosti ove osobe koja je takvu poruku objavila na društvenim mrežama”, potvrdio je Šiljdedić, prenose Nezavisne.

Nakon tragedije u beogradskoj školi Ivan Ribnikar, policija na ovim prostorima krajnje ozbiljno pristupa i istražuje ovakve i slične poruke koje promovišu ili potiču na nasilje u školskim objektima, piše Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh