Crna hronika

Užas u porodilištu: Mlada majka doživjela nasilje tokom porođaja, beba preminula

Mlada majka iz Srbije dijeli svoje srceparajuće iskustvo o porođaju koje je rezultiralo nasiljem medicinskog osoblja i tragičnim gubitkom njene bebe.

Trudnica - Screenshot

Primljena u bolnicu 11. januara, majka kojoj je bilo potrebno carski rez tvrdi da je naišla na ignoranciju medicinskog osoblja koje je umjesto planiranog zahvata odlučilo provesti prirodni porođaj.

“Babice su rekle da je beba visoko i ne može se spustiti u karlicu. Čekamo, vrijeme prolazi, babice me pregledavaju, ali ništa se ne mijenja, beba nikako ne silazi”, napisala je majka u svojoj potresnoj priči.“Izmučena i iscrpljena, dobivam kisik. Molim doktora za carski rez, ali ništa. Molim i preklinjem doktora za pomoć, da me spasi i carskim rezom izvuče dijete”, dodala je.

Majka je opisala verbalno zlostavljanje od strane doktora, uključujući prijetnje fizičkim nasiljem, dok je on uporno odbijao pružiti potrebnu pomoć.

Situacija se dodatno pogoršala kada je doktor nasilno pokušao izvesti prirodni porođaj, nanoseći majci ozbiljne tjelesne ozljede, uključujući prijelom rebra.Bez obzira na napor medicinskog osoblja da spasi dijete, beba se zaglavila u karlici, a srce joj prestalo kucati,piše Crnahronika

U šest ujutro javili su kako je beba umrla.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh