Crna hronika

Ovo su mladići koje su greškom ubili izraelski vojnici

Riječ o muškarcima u dvadesetim godinama

Nakon što je izraelska vojska objelodanila da je greškom ubila tri izraelska taoca u Gazi nakon što su pogrešno identificirani kao “prijetnja”, BBC je objavio ubijenih.

Riječ o trojici muškaraca, svi u dvadesetim godinama. Ubijeni su Jotam Haim (Yotam, 28), Samer Talalka (22) i Alon Šamric (Shamriz, 26).

Ubile su ih izraelske trupe koje su raspoređene na sjever Gaze.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopćile su da su ova ubistva pod istragom i da izražavaju duboko kajanje zbog tragičnog incidenta i šalju porodicama iskreno saučešće.

Stotine ljudi okupilo se u centru Tel Aviva nakon te objave i marširalo do vojne baze IDF-a u gradu, pozivajući vladu da osigura dogovor za oslobađanje preostalih zarobljenika.

Tijela trojice muškaraca vraćena su na teritoriju Izraela, gdje je provjerama potvrđen njihov identitet.

Jotam Haim, koji je kidnapovan iz kibuca Kfar Aza 7. oktobra, a bio je muzičar.

Alon Šamric također je bio u Kfar Azi u vrijeme napada. Njegova porodica je dala dozvolu sa se objavi njegovo ime nakon što je ranije tražila da se njegov identitet ne otkriva.

Samer Talalka je živio u gradu Hura. Ujutro 7. oktobra bio je na poslu. Pozvao je svoju sestru nakon početka sukoba i kazao joj da je ranjen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh