Crna hronika

Ovo je Aleksandar Đorčevski, otac koji je zbog novca otmičarima predao svoju kćerku Vanju (14)

Na društvenim mrežama se dijeli fotografija na kojoj je navodno Aleksandar, otac likvidirane 14-godišnje Vanje Đorčevske, koji je, prema saznanjima sjevernomakedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva, učestvovao u njenoj otmici.

“Tata! Stvorio si život, stvorio si dijete, trebalo je da je voliš najviše, da daš svoj život, da je štitiš od svega i svakoga, čuvaš, hraniš, braniš, bodriš. Da joj budeš vjetar u jedra! Tata, tvoj glas će zvoniti dok si živ i kajaćeš se što nisi dao život! Kakvim srcem, dušom i mozgom je stavio pohlepu ispred života svog djeteta?! Kako ćeš nekom drugom da objasniš da si otac?! Ti nisi otac, ti si čudovište”, napisao je Kostovski.Prema onome što je saopćio ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, otmičare je ranije uvečer otac obavijestio da će Đorčevska sama ići u školu i kada će otići.

Kako je rekao Spasovski, Đorčevska je kidnapovana da bi iznudili novac od njene majke, a ubrzo potom i likvidirana pištoljem.Ubica ju je likvidirao jer se plašio dokaza koje bi policija mogla da pronađe u istrazi koja je već započeta nakon prijave.

Vanju Đorčevsku su zakopali u okolini Skoplja kako bi prekrili tragove. Ovo je saopćio ministar unutrašnjih poslova Spasovski. Prema njegovim riječima, MUP ima u pritvoru počinioce dva ubistva – djevojčice Vanje i Pančeta Žežovskog, prenosi Blic

“U vezi s dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peta osoba, otac maloljetnice, jeste priveden, obavljeno je saslušanje, mjere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog djela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umiješani imali materijalne koristi”, kaže Spasovski.Htjeli iznuditi novac od majke, svi bi imali korist od toga?


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh