Crna hronika

Potresan snimak doktorice iz Gaze: “Djeca su mrtva, ovo je okrutno. Pogledajte nas!”

Najmanje 500 osoba poginulo je u izraelskom napadu na bolnicu al-Ahli Arab u Gazi koji se dogodio u utorak oko 19:30 sati. U ovom napadu najviše je ubijeno žena i djece.

jutarnji.hr

Na društvenoj mreži Instagram objavljena je reakcija doktorice na užasne scene zločina nad djecom i ženama.”Djeca. Šta god da kažem nije dovoljno. Kunem se, nikad nisam vidjela nešto ovakvo. Djeca su mrtva. Nismo u mogućnosti da pomognemo svima. Pogledajte nas. Naša krv nije jeftinija od krvi ostalih. Ovo je okrutno. Ovo je okrutno. Ovo je okrutno. Ne znamo gdje da smjestimo djecu”, kazala je.Najmanje 3.478 Palestinaca je ubijeno, a 12.000 ih je ranjeno u Gazi, saopćilo je palestinsko ministarstvo zdravstva.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva rekao je da je 471 osoba umrla u ‘izraelskom masakru’ bolnice Al Ahli.

Izrael je objavio da je ubijeno 1.300 njihovih građana, uz hiljade povrijeđenih na obje strane,piše Radiosarajevo


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh