Crna hronika

Priveden dvostruki ubica Aleksa Mican

Policijska potraga za dvostrukim ubicom Aleksom Micanom koji se sa dopusta nije vratio na odsluženje kazne u Kazneno-popravni zatvor Zenica okončana je danas.

Aleksa Mican - Vijesti.ba

Uhapšen je u ulici Lonđa u 9.30 sati.

On je priveden u prostorije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Akcijom su koordinirali OSA, FUP, MUP ZDK i KPZ Zenica.

Brojne policijske snage od jučer su bile na terenu te su tragali za Micanom.

Zenička policija sinoć ga nije pronašla u zeničkom naselju Lukovo polje – potvrdio je Feni portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek.

– Prijavu iz Kazneno-popravnog zatvora Zenica, da se zatvorenik Aleksa Mican nije vratio sa dopusta, dobili smo jučer i od tada se vrši potraga. Policija provjerava sve lokacije gdje bi se mogao nalaziti, a bila je dojava da se nalazi u zeničkom naselju Lukovo polje.

Izvršen je pregled u tom naselju, ali nije pronađen na toj lokaciji.

Podsjećamo, Mican iz Zenice je ubio 2004. godine Senada Lepiricu iz Bugojna i Adema Ćatića, radnike firme „IT Computers“, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim od njih uzeo pet laptopa. Osuđen je na 25 godina zatvora, a iza zidina Kazneno popravnog zavoda u Zenici robija već 19 godina, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh