Crna hronika

Ukopane majka i kćerka Smajić, Brčaci u strahu: Nisu prve žrtve na ovoj dionici

Zbog smrti majke i kćerke Smajić, koju je izazvao 21-godišnji mladić, u Brčko Distriktu je Dan žalosti. Njih je, dok su prelazile cestu, 27. augusta automobilom usmrtio 21-godišnji mladić.

Brčko - N1

Begajeta Radovović, prijateljica majke Amire koja je poginula, kazala je kako se sve desilo u blizini prodavnice u kojoj je radila.

“Krenula je oko osam sati sa jetrvom. Izašla iz svoje kapije. Jetvra je prešla, kada je stala na trotoar okrenula se i vidjela ih je u zraku”, kazala je Radovović vidno potrešena.

Policiji je ustupila videonadzor sa svoje prodavnice.

“Kada sam ih vidjela pokrivene bijelim čaršafom, svijeta i policije puno… Nisam spavala”, kazala je.

Ovo nije prva saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom pješaka. Radovović kaže kako je ovo jedini regionalni put bez radara, a brzo se vozi.

“Taj momak što je udario majku i kćerku bio je pod alkoholom, odbacio ih je automobilom. Nekad nas je strah da prolazimo ulicom”, rekla je jedna mještanka.

Kažu da se ovdje dešavaju trke, ali da niko ne reaguje.

“Ovdje je isto jedan momak poginuo u februaru, sada je ubijeno dvoje. Škola je blizu. S jedne strane ima trotoar, s druge nema. Pješački jedan na četiri kilometra”, kazao je jedna mještanin.

Amira i 12-godišnja Asja danas su ukopane u mezarju na Brodu. Nažalost, jedan čovjek ostao je bez supruge i jedinog djeteta. Stanovnici Brčkog se nadaju da će ovaj slučaj probuditi svijet i nadležnih i vozala te konačno regulisati ovu dionicu kako bi bila sigurnija za mještane.

Dvadesetjednogidšnji vozač se tereti za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Tužilaštvo Brčko distrikta naložilo je i obdukciju tijela stradalih. prenosi N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh