Crna hronika

Kamiondžija iz BiH kažnjen jer je ispod tapecirunga krio 38.000 eura

Kamiondžija iz Bosne i Hercegovine suočio se s ozbiljnom kaznom nakon što su carinici otkrili da je pokušao nezakonito prenijeti 38.000 eura u Evropsku uniju.

Novac - pressmediabih.com

Incident se dogodio na graničnom prelazu Slavonski Brod, a vozač teretnog vozila je kažnjen sa 12.900 eura zbog kršenja Zakona o deviznom poslovanju, javlja Carinska uprava Hrvatske, piše PRESS.

Pretragom kamiona bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, carinici su pronašli gotovinu od 38.000 eura, sakrivenu ispod tapecirunga u kabini kamiona. Vozač nije prijavio ovu sumu, što je obaveza prema zakonu.

“Vozač teretnog vozila bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka pored robe koja je deklarisana putnom carinskom deklaracijom, nije ispunio obaveznu prijavu gotovine od 38.000 eura, pronađene prilikom pretrage teretnog vozila, u kabini, u gornjem desnom spremniku ispod tapecirunga”, izjavili su iz Carinske uprave Hrvatske.

Kao rezultat ovog otkrića, vozaču je izrečena kazna od 12.900 eura, a on je odmah platio dvije trećine izrečene kazne, odnosno 8.600 eura. Carinici ističu da je vozač prekršio Zakon o deviznom poslovanju te da su novac pronašli pažljivom i temeljitom pretragom kamiona na graničnom prelazu Slavonski Brod.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh