Crna hronika

Tuzlanka u strahu: Bojim da ću postati ‘Nizama 2’

Sandra Ravlić iz Tuzle je na svom zvaničnom Facebook profilu ispričala svoju životnu priču.

Objava Sandre Ravlić iz Tuzle - facebook

Ona je na društvenim mrežama opisala kroz šta prolazi te objavila fotografije uništenog autmobila.

Dramatičan apel mlade Tuzlanke prenosimo u cijelosti:

Ovako izgleda djelo “covjeka” za kojeg nemam naziv, koji po treci put unistava moje vozilo. Svi vrlo dobro znate s kojim se problemom suocavam. Dosad sam sutila.

Ali se bojim da cu postati “Nizama 2”. Brojne prijave postoje u Ps Zapad, Ps Istok. Tuzilastvo Tk je veoma dobro upoznato s ovim slucajem kao i Opcinski sud Tuzla. Ponovo sam prijavila, pa cemo da vidimo sta ce se poduzeti po pitanju krsenja mjere, uhođenja, uznemiravanja, prijetnji putem sms poruka. Obzirom da ovo maltretiranje ne prestaje evo vec 3 godine, a meni je kap prelila casu.

Od prosipanja farbe ispred mojih vrata, od sipanja super ljepka u bravu na ulazu da se ne moze zakljucat, od paljevine auta, od unistavanja auta u julu, pa sad evo u augustu. Od kojekakvih prijetnji putem mobitela sa nepoznatih brojeva, od objavljivanja moje slike i mene predstavljanja kao lose osobe pa i mojih blizih drugarica, od uznemiravanja sa laznih profila. Vecina je prijavljena, a nekad nisam imala snage ni volje ni da prijavljujem, jer vidim da to nema efekta.

Ovo sam postavila cisto da znate ko je sve oko vas, s kim pijete kafu, jedete, druzite se. Otvorite oci. A ja cu samo reci da meni ako se sta desi imena osoba iz javnih institucija ce bit objavljena na svim portalima i novinama. Koje su mogle nesto uciniti a nisu. Toboze da sam “kcerka od kakvog guzonje” zacas bi sve bilo rijeseno.

Mozda bi imala i zastitu kakvu 24 sata ili ko zna sta.

Ovo je danas uradjeno, na moj rodjendan, taman simbolicno i lijep poklon. Auto je pokusano i da bude zapaljeno ali nije uspjelo. Najgore je sto je bilo i maloljetne djece s nama koja su se prepala. A da ne pricam da se auto zapalilo, sta je sve okolo moglo izgorit.

Gospodo koji sjedite u foteljama i donosite zakone, trosite vi vase enormne plate na skupocjena vozila, na egzoticna putovanja, na markiranu odjecu, na hotele, hostele, motele, skupe sportove. Nemojte ba mijenjat Zakone. Savrseno nam sve funkcionise.

Toliko….


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh