Crna hronika

Muhamed partnericu gušio stiskanjem za vrat i udario njenu majku, završio je u pritvoru

Na prijedlog Kantonalnog tužiteljstva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru danas je određen jednomjesečni pritvor Muhamedu M. (28) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici.

Nasilje - Ilustracija / A. Nalbantjan

Osumnjičenom Muhamedu M. se stavlja na teret da je 14.08.2023. godine, oko 12 sati, u Mostaru, na adresi Dračevice-Križ br. 57, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa S. A., sa kojom živi u izvanbračnoj zajednici i imaju troje malodobne djece, fizički nasrnuo na nju.

On se tereti da je svoju partnericu jednom rukom uhvatio u predio vrata, stiskajući je, pri čemu je oštećenoj nestajalo zraka, te je na taj način povrijedio.

Nakon toga prilikom izlaska iz kuće, fizički je nasrnuo i na majku oštećene R. R. i udario je otvorenim dlanom u predjelu lijeve strane čela, na koji način joj je nanio lake tjelesne povrede.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Muhamedu M., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Iz Tužilaštva HNK navode da je osumnjičeni Muhamed M. povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.

Kantonalno tužilaštvo HNK ističe da u suradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, prenosi Klix.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh