Crna hronika

KOMŠIĆ I BEĆIROVIĆ UPUTILI TELEGRAM SAUČEŠĆA: “Hvala mu na toj iskrenoj riječi punoj empatije, hvala mu na ljudskosti”

U Sarajevu je u 78. godini preminuo veliki bosanskohercegovački književnik Marko Vešović.

Marko Vešović - Slobosna-bosna

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća kćerki istaknutog književnika Marka Vešovića povodom njegove smrti.

“S iskrenom tugom sam zaprimio vijest o smrti dobrog čovjeka i izuzetnog književnika kakav je bio Marko Vešović. Ostavio je neizbrisiv trag na književnoj sceni u našoj regiji i pamtit ćemo ga kao jednog od najiskrenijih Bosanaca i Hercegovaca, koji je volio svoju zemlju i sugrađane. Njegova pisana riječ zauvijek će čuvati istinu o ratnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini i o sudbinama njenih građana.

Hvala mu na toj iskrenoj riječi punoj empatije, hvala mu na ljudskosti. Nikada mu se nećemo moći dovoljno odužiti za sve što je učinio za nas, što je učinio za Bosnu i Hercegovinu. Kćerki i svima koji su cijenili ovog velikog čovjeka i njegova djela izražavam najiskrenije saučešće. Neka mu je vječna slava!”

Saučešće povodom smrti profesora Marka Vešovića uputio je i Denis Bećirović.

“Sa tugom sam primio vijest o smrti našeg velikog književnika, profesora Marka Vešovića. Svojim književnim i akademskim radom ostavio je neizbrisiv trag na bosanskohercegovačkoj društvenoj sceni. Prof. Vešović je, beskompromisnom borbom za istinu, znanje i čast, zadužio generacije građana Bosne i Hercegovine.

Izjavljujem iskreno saučešće porodici, prijateljima i svima koji su imali čast poznavati profesora Marka Vešovića.” prenosi Slobodna-bosna


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh