Crna hronika

Okončana potraga za nestalom Nađom Čokić

Nakon višesatne potrage za nestalom Nađom Čokić pripadnici GSS Novi Grad Sarajevo su uspješno okončali potragu.

Nađa Čokić - vijesti.ba

Prilikom pronalaska nestale obavještena je porodica Policija PU Novi Grad Sarajevo i JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a nakon toga je upućena na daljnje medicinske pretrage.

“Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima, medijima Policijskim upravama Novi Grad Sarajevo i Ilidža uposlenicima JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i Službi civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo na koordiniranoj saradnji prilikom pronalaska nestale osobe”, saopćili su iz GSS Novi Grad.

Ovo je treća potražna akcija od subote 12.8.2023. godine na području Općine Novi Grad Sarajevo koje su uspješno rješene od strane pripadnika GSS Novi Grad Sarajevo, a važan podatak je da su sve nestale osobe pronađene žive jer se na vrijeme angažiovala Gorska služba spašavanja što pokazuje jedan uređen sistem na području Općine Novi Grad Sarajevo i sinhronizovan rad službi tj. Policije Službe civilne zaštite Općine Novi Grad Sarajevo, Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo, JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo te građana i medija.

A također ističemo da smo učestvovali i u akciji koja se odvijala 13.08.2023 godine u neposrednoj blizini Vodopada Skakavac sa kolegama GSS Kantona Sarajevo gdje je spašena povrjeđena planinarka.

Naši volonteri su zlato današnjeg društva!!!

Ljudski život nema cijenu bilo kad i bilo gdje 24/7/365 dana u godini vaš GSS Novi Grad Sarajevo, saopćili su, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh