Crna hronika

Danas dženaza za dvije žrtve Prijedora i doline Sane

Kolektivna šehidska dženaza za dvije žrtve Prijedora i doline Sane bit će klanjana danas u Kamičanima…

Danas dženaza za dvije žrtve Prijedora i doline Sane - vijesti.ba

Kolektivna šehidska dženaza za dvije žrtve Prijedora i doline Sane bit će klanjana danas u Kamičanima, a dženazu će predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Vjerski program počinje u 12.00 sati. Podne-namaz je u 13.00 sati, a dženaza-namaz u 13.30 sati, nakon čega će uslijediti prenošenje tabuta na mezarje i ukop.

Nakon 31 godinu, porodice će ukopati posmrtne ostatke Ferida Sikirića iz Hambarina i Izeta Mešića iz Zagrada. Posmrtni ostaci ovih žrtava su ekshumirani prilikom otkrivanja masovnih grobnica Hrastova Glavica i Jakarina Kosa.

Srpske vojne i policijske snage ubile su u Prijedoru 3.176 civila, a još uvijek se traga za oko 500 osoba.

Posmrtni ostaci ubijenih Prijedorčana do sada su nađeni na 503 lokacije, od toga 73 masovne grobnice, u tri države, deset različitih opština, što govori o razmjeri zločina, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh