Crna hronika

Dobojska policija spriječila kompjutersku prevaru od preko 146 hiljada KM, presretnuta transakcija

Policijski službenici Policijske uprave Doboj brzom reakcijom nakon prijave da je izvršena prevara prilikom transakcije novca na štetu jednog privrednog društva iz Doboja…

Policija FBiH - 6yka.com

Policijski službenici Policijske uprave Doboj brzom reakcijom nakon prijave da je izvršena prevara prilikom transakcije novca na štetu jednog privrednog društva iz Doboja, zaustavili su istu i time spriječili da navedeno privredno društvo bude oštećeno za iznos od 146.733,13 KM.

Policijskoj upravi Doboj, 25.04.2023. godine, prijavljeno je da je presretnuta email korespondencija između privrednog društva iz Doboja i jednog privrdnog društva iz Republike Slovenije.

Izvršenim provjerama policijski službenici su utvrdili da se radi o prevari te da je prilikom komunikacije između navedenih izmijenjen broj žiro računa i broj svift koda, pri čemu je privrednom društvu u Doboju pričinjena materijalna šteta u iznosu od 146.733,13 KM.

Blagovremeno uočenom greškom od strane radnika i brzom reakcijom policijskih službenika spriječena je realizacija transakcije novca sa privatnog računa otvorenog kod jedne banke u Londonu, nakon čega je sav uplaćeni iznos vraćen na račun privrednog društva iz Doboja.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Kompjuterska prevara“ u pokušaju, piše BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh