Crna hronika

ŠTA SE DEŠAVA SA AZROM Š.? Oglasili se iz suda o slučaju ubistva RANKA ESKOBARA!

Osim o Azrinoj, ovih dana se odlučuje i o sudbini njenog dečka, navijača Partizana iz Brčkog Marka P.

Azra Š. - Printscreen/facebook

Azri Š. odlukom Suda Bosne i Hercegovine danas je ukinut privremeni, a određen ekstradicioni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla izbjeći postupak izručenja Srbiji.

– Ekstradicioni pritvor po ovom rešenju može trajati najduže šest mjeseci od dana hapšenja 14. marta ove godine ili do nove odluke Suda – navodi se u saopštenju suda BiH.

Azru Š. (22) iz Brčkog, podsjetimo, potražuje Srbija zbog sumnje u umiješanost u ubistvo Ranka Radoševića Eskobara 9. marta u Beogradu.

Osim o Azrinoj, ovih dana se odlučuje i o sudbini njenog dečka, navijača Partizana iz Brčkog Marka P. Odluka o njegovom izručenju ili određivanju ekstradicionog pritvora trebalo bi da bude donesena do 23. aprila ove godine.

On je, da podsetimo, ubijen 9. marta kada su dvojica maskiranih egzekutora, osumnjičeni Stefan Z. iz Lebana i Luka V. iz Kraljeva, ušla u kafić koji je bio u sklopu pumpe i ispalili kišu metaka na Radoševića.

– Nakon rafalne paljbe oni su pobjegli, a ubrzo su uhapšeni u štek-stanu na Novom Beogradu, gdje je s njima bila i tinejdžerka (17) koja je, takođe, lišena slobode zbog sumnje da je pružala logistiku grupi. U sve su bili umiješani i Azra i Marko koji su odmah pobjegli za BiH – podsjeća izvor Kurira.

Azrin advokat Damir Kočo zatražio je danas da ona, umjesto pritvora, odrede mjere zabrane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh