Crna hronika

Određen pritvor maloljetnicima osumnjičenim za ubistvo starice u Sarajevu

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za troje maloljetnika koji se sumnjiče za ubistvo starice S.S. (74) na području sarajevske općine Stari Grad, potvrđeno je za N1.

Kantonalni sud u Sarajevu - Nap.ba

Glasnogovornica Tužuilaštva KS Azra Bavčić je potvrdila da je na prijedlog ove pravosudne institucije određen pritvor ne dajući više informacija.

“Zbog zakona o pristupanju i zaštiti maloljetnih u krivičnom postupku ne smijemo davati nikakve detalje osim da je Kantonalni sud odredio jednomjesečni pritvor”, navela je Bavčić.

Inače, kada je riječ o maloljetnicima slijedi pripremni postupak pred sudijom za maloljetnike.

Podsjetimo, ubistvo koje se prije dva dana dogodilo u Sarajevu šokiralo je javnost, a za njega su osumnjičeni maloljetnici, tačnije unuka 74-godišnje starice koja ima 14 godna i njena prijateljica (15), a koje su je, prema izvještaju policije, udavile i sve prikazale kao prirodnu smrt da bi se obdukcijom utvrdilo da je riječ o ubistvu.

Osim njih dvoje, priveden je i 16-godišnjak koji se sumnjiči za pomoć učinitelju nakon izvrešnog krivičnog djela. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh