Crna hronika

SIPA: U akciji ‘Konak’ uhapšene tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u predmetu kodnog naziva „Konak“, na području Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona lišili slobode tri osobe.

SIPA - Ilustracija

Među licima lišenih slobode su dva policijska službenika Granične policije Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni se terete da su tokom 2020. i 2021. godine zahtjevali i primili određeni novčani iznos, kako bi osigurali prijem u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine.

U toku su pretresi objekata na više lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Aktivnosti se realizuju po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, uz podršku Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Policijske uprave Istočno Sarajevo i Policijske uprave Posušje.

Osobe lišene slobode će biti sprovedene u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu biti predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, prenosi Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh