Crna hronika

U Federaciji BiH 15 novozaraženih osoba virusom korona

U Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednja 24 sata je evidentisano još 15 pozitivnih osoba na korona virus, od ukupno 959 testiranih, rekao je stručni savjetnik za odnose s javnošću Federalnog ministarstva zdravstva Zlatan Peršić.

Korona virus u BiH - Twitter

“Od ukupnog broja zaraženih 445 je žena i 381 muškarac. Hospitalizovano je 48 pacijenata, od kojih je pet na respiratoru”, rekao je Peršić.

Peršić je rekao da se građani ne smiju opuštati, iako su mjere ublažene.

“Želimo naglasiti da se ublažavanje mjera u Federaciji ne smije pogrešno shvatiti, to jeste da se misli da je kraj. Naprotiv, mi smo na početku ove borbe i trebamo biti svjesni da ćemo i dalje živjeti u okolnostima prijetnje”, naglasio je Peršić.

U Federaciji je do sada testirano ukupno 14. 485 uzoraka, a 826 osoba je pozitivno. Oporavljeno je 256 pacijenata, dok su 32 smrtna slučaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh