Crna hronika

Dr. Hasanbegović: “Prislonio mi je cijev revolvera u vrat i prijetio da će mi ubiti djecu”

Prof. dr. Edo Hasanbegović, šef Pedijatrijske klinike, govorio je danas na dvosatnom štrajku u krugu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu o napadu koji je pretrpio 12. novembra u prostorijama Pedijatrijske klinike.

No image - Haber.ba

Vodim jednu od najboljih klinika u BiH. Primamo svu teško bolesnu djecu iz FBiH i istočnog dijela Republike Srpske. U proteklih deset godina izliječili smo više od 1.500 djece oboljele od malignoma. Imamo veliko iskustvo“, rekao je na početku dr. Hasanbegović navodeći da je dugi niz godina na klinici i da je uvijek nalazio način da roditeljima objasni šta je najbolje za njihovo dijete, piše “Klix“.

Govoreći o ocu djevojčice koji ga je napao u kancelariji ispričao je da je sjedio s njegove lijeve strane i u jednom trenutku naglo izvadio veliki revolver, a svjedoci su počeli plakati.

Zabio mi je cijev u vrat i rekao: Potpiši, ubit ću te, prijetio je da će mi ubiti familiju, djecu…“, ispričao je ljekar i dodao da se i sad trese kad se toga sjeti, ali da se vratio na posao jer osjeća dužnost da istinu saopšti javnosti.

Ta minuta izgledala je kao cijela vječnost. Ljudi oko mene su padali… bilo je strašno“, prisjetio se pedijatar.

Inače, radi se o teško oboljeloj djevojčici čiji su je roditelji samoinicijativno odveli u Tursku, a kad su se vratili, došli su na kliniku ultimativno i tražeći da KCUS propiše lijekove koji su im tamo dati.

Pokušali smo da dobijemo te lijekove iz Turske i dobili smo odgovor da oni nisu u stanju da to ispune zbog procedura“, rekao je doktor istakavši kako je s kolegama pokušao naći prelazno rješenje kada ga je otac napao.

Inače, majka djevojčice je medicinska sestra na KCUS-u.

Nismo mogli vjerovati šta se dešava. Mi smo sada mete. Molili smo, pokušavali da riješimo problem, taj je lijek jeftin, ali ovo nije do nas“, rekao je ljekar.

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović objasnila je da su lijekovi potrebni maloj pacijentici tuberkulostatici koje, kao i citostatike, nabavlja Federalni zavod zdravstvenog osiguranja, a Klinički centar ih po prijemu primjenjuje prema pacijentima kojima je takva terapija potrebna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh