Crna hronika

Komandir vrijeđao Izetbegovića, veličao Srbiju…

Zbog nedoličnog ponašanja na društvenim mrežama već duže vrijeme, odnosno narušavanje kodeksa policijskog službenika, aktuelni komandir Granične policije BiH u Višegradu Radomir Vasić mogao bi biti prijavljen unutrašnjoj kontroli GP-a.

No image - Haber.ba

Tako je Vasić na njegovom profilu na Facebooku, između ostalog, dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića vrijeđao riječima ‘nazovite 911 i pomozite ovom bijednom čovjeku’.

Istovremeno objavio je u niz navrata poruke poput ‘da nam živi Republika Srpska i njena majka Srbija’, piše “Hayat“.

Objavio je niz svojih fotografija u uniformi Granične policije, te tako nije ispoštovao naredbu direktora Granične policije kojom je zabranjeno objavljivanje slika u uniformi GP-a na društvenim mrežama.

Komandir Vasić vrijeđao Izetbegovića – Hayat.ba

Inače, Vasiću je 2012. dodijeljena srebrena policijska značka iako je bio pod istragom Ureda za unutrašnju kontrolu Granične policije BiH. Protiv Vasića je tada bila pokrenuta istraga Ureda za unutrašnju kontrolu zbog kršenja Zakona o graničnoj kontroli, a na osnovu prijave Sindikata Granične policije BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh