Crna hronika

Tragična plovidba migranata: Utopile se dvije žene i petoro djece

Četvorogodišnje dijete i jedna beba utopili su se pošto se prevrnuo gumeni čamac koji je prevozio migrante i izbjeglice u grčkim vodama u blizini Kiosa.

Fronteks i grčka obalska straža pokrenule su veliku akciju potrage i spasavanja kako bi pronašle četiri osobe za koje se vodi da se vode kao nestale, prenosi ANA.

Do sada je spašeno 12 osoba, saopštile su vlasti, uključujući pet muškaraca, tri žene i troje djece.

Prema informacijama koje su dostupne, u čamcu je bilo 18 ljudi. Pored obalske straže i brodova Fronteks, u potrazi učestvuju i grčki helikopteri.

Incident je primjećen u 11 sati kada je pronađen prevrnuti gumeni čamac.

Putnički brod “Nišos Rodos” koji je plovio ovim područjem odmah je pokrenuo potragu, koja je potom prerasla u spasilačku akciju.

Za sada nije poznato da li ima nestalih, prenio je Rojters, napominjući da je ovo incident sa najvećim brojem poginulih migranata ove godine u Grčkoj.

Obalska straža nije objavila odakle su migranti, ali je grčka agencija prenijela nezvanične informacije da su u pitanju turski državljani.

Više od 8.000 ljudi stiglo je u Grčku tokom ovog mjeseca, prenosi “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh