Crna hronika

Uhapšen 22-godišnjak zbog sumnje na višestruke pljačke prodavnice na Višnjiku

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su 22-godišnjeg I. M. iz Sarajeva zbog sumnje da je 5. septembra izvršio krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici Mercator na Višnjiku u Sarajevu.

No image - Haber.ba

Nepoznato maskirano lice je, kako smo ranije javili, uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj je obavila sarajevska policija.

“Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Druge PU su u ulici Branilaca Sarajeva, općina Centar Sarajevo, pronašli lice koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutog krivičnog djela, a radi se o I.M., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Navode da je na osnovu Naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu izvršen pretres stana koji I. M. koristi na području općine Centar Sarajevo. Tom prilikom su pronađeni i od njega oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

I. M. je uhapšen 6. septembra u tri sata ujutro zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH, te zbog toga što postoje indicije koje ga dovode u vezu s izvršenjem više krivičnih djela razbojništva izvršenih u proteklom periodu na području općine Centar.

Osumnjičeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i policijski službenici će nastaviti kriminalističku obradu nad navedenim licem, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh