Crna hronika

Najbolji prijatelji došli iz Austrije u rodnu Bijeljinu, pa potonuli zajedno sa čamcem

Tijela Cvike Simića (56) i Ljube Mićića (56) iz Bijeljine, koji su u subotu nestali kada je potonuo njihov čamac, pronađena su u ponedjeljak u rijeci Savi.

Utapanje u Bijeljini - Novosti.rs

Tijela su iz rijeke izvučena u jutarnjim satima ispod mosta na Rači, odnosno nizvodno kod skele u Jameni, nakon što ih je voda izbacila na površinu.

U PU Bijeljina “Novosti” saznaju da je jedan ribar kod mosta na Rači u vodi uočio leš, što je odmah i prijavio. Svojim čamcem je pratio tijelo sve do dolaska pripadnika Granične policije BiH koji su ga izvukli iz vode. Identifikacijom je utvrđeno da je riječ o Ljubi Mićiću. Nešto kasnije kod skele u Jameni, uočeno je i drugo tijelo i identifikacijom je također potvrđeno da se radi o Cviki Simiću.

U oba slučaja kriminalistička policija je izvršila uviđaj i tijela su prevezena na patologiju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Simić i Mićić nestali su u subotu 15.20 kada je, pod nerazjašnjenim okolnostima, došlo do prevrtanja njihovog čamca koji je potonuo u Savu.

Cviko Simić i Ljubo Mićić radili su u Austriji i obojica su došla na odmor u rodnu Bijeljinu. Ljubo je inače blizak rođak gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh