Crna hronika

Četiri godine zatvora Marku Čoliću: Brutalno pretukao novinara Vladimira Kovačevića

Marko Čolić osuđen je danas u Okružnom sudu u Banja Luci na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

No image - Haber.ba

Čolić je osuđen zbog toga što je zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, a koji je u bijegu, Kovačevića brutalno pretukao metalnom palicom 26. augusta prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo, prenosi “Hayat“.

Presudu je izreklo sudsko vijeće kojim je predsjedavao sudija Branimir Jukić, a koji je rekao da se za ubistvo može izreći najmanja kazna od pet godina, te za pokušaj ubistva i manja.

– Zbog toga smo cijenili da je kazna od četiri godine dovoljna. Sud je cijenio što je zbog ovog napada bilo uznemirena javnost, građani nisu smjeli izlaziti u grad – rekao je Jukić.

On je pojasnio da je tužilaštvo dokazalo krivicu i da sud nije moga povjerovati u izjavu od njegove supruge, kao ni u njegovu jer su date da se izbjegne kazna.Čoliću je i produžen pritvor.

Njegov advokat Gordan Jovišević rekao je da je za razlog pritvora sud naveo broj medija koji prisustvuju suđenju i da to nije zabilježeno, a to je jedini razlog za pritvor.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh