Crna hronika

Policija u Semizovcu deložirala šestočlanu porodicu s bebom

Policija je u kasnim poslijepodnevnim satima u naselju Semizovac nadomak Sarajeva deložirala šestočlanu porodicu Gljiva.

No image - Haber.ba

Kako saznajemo, noć su počeli u šatoru pod vedrim nebom, ali na sreću završit će, bar večeras u domu rođaka u Visokom, piše “Klix“.

Do današnjeg dana je već tri puta policija kucala na vrata Safeta Gljive kako bi njega i njegovu porodicu deložirala iz kuće u kojoj stanuju, prema njihovim riječima, još od 1987. godine.

Posrijedi je neriješeno pitanje vlasništva nad parcelom na kojoj se nalazi njihova navodno naslijeđena kuća. Oni navode kako je dokumentacija kojom se dokazuje vlasništvo jasna i kako oni žive na svome.

Međutim, govore kako glavni problem stvara osoba koja je navodno uknjižena kao vlasnik zemlje na kojoj se nalazi kuća. Hidajeta, Safetova supruga, još ranije je kazala da kupoprodajni ugovor ne postoji i da se radi o prevari.

“Trenutno sjedimo na ulici i noć ćemo provesti pod vedrim nebom. Ja živim u ovoj kući 31 godinu, a do smrti sam pazila majku i sina, tj. vlasnike tog objekta. Ja sam dobila rješenje za doživotno stanovanje još prije rata. Međutim, osoba s kojom smo u sporu je htjela kupiti 791 kvadrat za vikendicu i na osnovu te kvadrature ona je sebi prisvojila tri dunuma i 600 kvadrata, tj. komšijin i naš dio”, kazala je Hidajeta Gljiva.

Ona dodaje da ih je policija danas deložirala i to s lisicama na rukama. Napominje da je riječ o šestočlanoj porodici u kojoj ima i beba od 20 mjeseci.

“Niko nam ništa nudio nije, nikakav privremeni smještaj. Mi smo izašli iz kuće koja je već zapečaćena, a naše stvari će vjerovatno izbaciti”, istakla je Gljiva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh