Crna hronika

MUP KS uhapsio Darija Delibašića zbog otmice Turčina

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su danas Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, zbog sumnje da je 20. aprila učestvovao u otmici Turčina Tamera Kilerdžija, jednog od vlasnika nargila bara ‘Mahala’ u Sarajevu.

Dario Delibašić - Avaz.ba

Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

On je uhapšen prema nalogu Tužilaštva KS i nalazi se trenutno na kriminalističkoj obradi u MUP-a KS.

Podsjećamo, grupa razbojnika naoružana automatskim puškama i pištoljima koja je presrela i otela 25-godišnjeg Turčina prije dvije sedmice u naselju Pejton na Ilidži, tražila je za njegovu slobodu pola miliona eura (milion maraka).

Podsjećamo, T. K. je više osoba u tri automobila, od kojih je jedno Touareg, presrelo i okružilo dok se vozio u crnom Golfu 6. Uz prijetnju puškom i pištoljem, izbacili su ga iz vozila, svezali i stavili kapu fantomku na glavu te ga odvezli na nepoznatu lokaciju, da bi ga sutradan ostavili u sarajevskom naselju Otoka.

O tome da se razbojništvo dogodilo MUP KS je informirao javnost, uz navode da je ukraden Golf 6 i da rade na rasvjetljavanju ovog slučaja. Turčin kojem je otet Golf prvo je pljačku prijavio SIPA-i, a kasnije je MUP KS preuzeo cijeli slučaj.

Njega su razbojnici cijelu noć držali zarobljenog i prijetili mu smrću ako ne donese novac, ali je on sve prijavio policiji.

Nezvanično, tužioci i istražitelji MUP-a KS sada provjeravaju ko su osobe koje u vozilu Touareg pljačkaju građane i otimaju im vozila, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh