Crna hronika

Tomislavgrad: Olujna bura nosi krovove sa kuća

Olujni vjetar koji je zahvatio i područje tomislavgradske općine tijekom noći, s petka na subotu, nanio je ogromnu materijalnu štetu stanovnicima te općine.

Tomislavgrad - Fena

Snažni vjetar je u naseljima u jugoistočnom dijelu Duvanjskog polja, Borčani i Omolje, poskidao nekoliko krovova s obiteljskih kuća, rušio je crijepove s krovišta, trgao ograde, lomio i obarao drveća te dimnjake i električne stupove, a oštećen je i veliki broj automobila, piše “Fena”.

Prema reakcijama mještana tih naselja, olujna bura je počela odmah iza polnoći stvarati velike probleme na njihovim stambenim i gospodarskim objektima, a stvarni učinak bure su mogli vidjeti u ranim jutarnjim satima.

Tomislavgradski vatrogasci od jutros interveniraju uklanjajući oborena drveća s prometnica ugroženih naselja te u samom gradu.

Električne energije nema u južnim dijelovima općine zbog srušenih električnih stupova, pa smirivanjem vremena, koje se očekuje u drugom dijelu dana, očekuju se i intervencije mjerodavnih službi.

U Civilnoj zaštiti tomislavgradske općine upozoravaju vozače i pješake na opreznost i nastalu sitaciju, tim više što vjetar i dalje nosi crijepove s krovova, a na prometnicama su srušena drveća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh