Crna hronika

Državljanin BiH zaradio kaznu jer je autoputem vozio više od 213 km/h

Na autoputu A3 Bregana – Zagreb – Lipovac

Policijska kontrola - eMedjimurje.hr

U subotu, 19. januara, policijski službenici su na autoputu A3 Bregana – Zagreb – Lipovac u saobraćajnom prekršaju uočili dva automobila, jedan je Audi A5 njemačkih registracija kojim je upravljao 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a drugi Mercedes kosovskih registracija kojim je upravljao 49-godišnji kosovski državljanin.

Oba su u smjeru Zagreba vozila brzinom većom od 213 km/h.

Sljedećeg dana, 20. januara, na autoputu A3 zaustavljen je Mercedes njemačkih registracija kojim je upravljao 47-godišnji crnogorski državljanin u smjeru Zagreba brzinom od 240 km/h.

“Svima su zbog prekoračenja najveće dopuštene brzine na autocesti izdani obavezni prekršajni nalozi i izrečene novčane kazne od 3000 kn te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana”, saopćila je PU sisačka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh