BiH

Nakon 15 godina BiH usvojila Program sigurnosti za civilnu avijaciju

Na prijedlog ministra komunikacija i prometa BiH Edina Forte.

Edin Forto - Fena

Nakon 15 godina neuspješnih pokušaja, danas je na Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, a na prijedlog ministra komunikacija i prometa BiH Edina Forte, usvojen Program sigurnosti za civilnu avijaciju Bosne i Hercegovine.
Usvajanjem Programa Bosna i Hercegovina je ispunila međunarodnu obavezu utvrđenu Aneksom 17. Čikaške konvencije i priznala “One Stop Security” mjere koje se primjenjuju u zemljama članicama EU.

Programom se regulišu sigurnosne mjere i nadležne institucije za ispunjavanje međunarodnih obaveza BiH u oblasti sigurnosti civilne avijacije i osiguravanja zaštite putnika i posade aviona, objekata i opreme kako u redovnim tako i u rizičnim te kriznim situacijama, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh