BiH

Poznato ko je ukrao kip Brucea Leeja u Mostaru: Lice sa Interpolove potjernice

Prce je svojevremeno hapšen u akcijama Federalne uprave policije te je i osuđivan na zatvorske kazne

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona danas će, zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa, prema Općinskom sudu Mostar podnijeti prijedlog za određivanje pritvora prema D.P. (46) iz Mostara, potvrđeno je iz ove pravosudne institucije.

Riječ je o slučaju krađe spomenika Brucea Leeja iz Velikog parka u Mostaru, koji se dogodio u noći sa 2. na 3. mart, a za što je osumnjičen Danijel Prce, odranije poznat policiji po izvršenju brojnih krivičnih djela, među kojima su dilanje droge i razbojništva.

Prce se, svojevremeno, 2015. godine nalazio i na Interpolovoj potjernici, a hapšen je i u akcijama Federalne uprave policije te je i osuđivan na zatvorske kazne.

Iako se jučer neslužbeno iznosilo da je još jedna osoba privođena kao mogući supočinilac, iz Tužilaštva HNK su kazali da se, za sada, tereti samo D.P.

Pojasnili su da se nastavlja istraga u vezi sa ovim slučajem u saradnji sa Odjelom kriminalističke policije Policijske uprave Mostar.

Prce je preksinoć u 20 sati uhapšen, a kip je u dijelovima pronađen u jednoj kući u naselju Kosor južno od Mostara, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh